Vildmosekartofler er danske kvalitetskartofler, med en fantastisk smag og en tynd, fin skræl, der ud over at gøre kartoflen nem at tilberede, også modvirker mad-spild. I det hele taget er Vildmosekartofler sunde for både dig, mig og for miljøet.

Kartoflen har i en del år fået et noget ufortjent ry, for at indeholde “tomme” kulhydrater, på linje med ris og pasta. Det er der heldigvis en masse mennesker og kostvejledere, der er ved at få øjnene op for, som du kan læse om her. Fakta er nemlig, at kartoflen indeholder langt færre kalorier end de to førnævnte, men mange flere vitaminer og næringsstoffer, og er den mest mættende madvare pr. kalorie af de tre nævnte. Det gør, at den i virkeligheden minder mere om en pastinak i forhold til næringsindhold.

Læs om kartoflens mange gode egenskaber

Spiser du kartoflen med skræl, er den både nem at tilberede og indeholder endnu flere af de gode ting. Samtidig undgår man spild, idet der går en del af kartoflen tabt ved skrælningen. Vildmosekartofler har takket være de specielle dyrkningsforhold en meget tynd skræl, og de er perfekt til blot at børste og skylle, og derefter putte i gryden eller i ovnen. Endvidere er Vildmosekartofler af så høj kvalitet, at du næsten aldrig skal smide de “dårlige” ud.

Læs om hvordan Vildmosekartoflen dyrkes

Hemmeligheden er dels de særlige jordbundsforhold i Store Vildmose, og dels de krav, der er til landmanden før, man kan kalde kartoflen for en Vildmosekartoffel. Vores vildmosekartofler er dyrket under den særlige GlobalG.A.P. standard, som du kan læse mere om her.

Kort og godt –  den bedste kvalitet HVER gang!!