Til hver person beregnes ca.:

  • 200 g kartofler,
  • 2 skiver skinke, landskinke, parmaskinke eller en lignende
  • røget skinke
  • dijonsennep
  • ost egnet til smeltning i skiver eller revet salat
  • olivenolie
  • muskatnød.

Kartoflerne skrælles og koges.

Når de er møre, moses de med et par skefulde olivenolie (eller smør) og smages til med reven muskatnød.

Et par skefulde kartoffelmos rulles ind i en skinkeskive og lægges i et smurt ildfast fad.

Skinkerullerne smøres med dijonsennep, og på hver af rullerne lægges en osteskive

Ind i ovnen – 200 grader i ca. 20 minutter – eller til osten er gylden.

En nem ret at forberede i god tid, hvis man skal have gæster. Velegnet som tilbehør til lyst kød, som f.eks kylling og kalkun, men kan også stå som selvstændig frokostret, eventuelt med en grøn salat